Main Menu

Deze website

Deze website

  Er zit nieuwe software van Joomla! achter, er is een contactmogelijkheid (alles dankzij mijn niet genoeg te waarderen vriend Piet Veenstra). Maar waaròm is die website  er eigenlijk? In elk geval niet omdat er – buiten ons zelf natuurlijk – behoefte aan zou bestaan. Het is gewoon een kwestie van het ook een keer proberen, althans zo is het indertijd in 2008 begonnen. Het is misschien aardig en in elk geval verduidelijkend om de introductie van 6 januari 2009 hier op te nemen:

Miriam en ik behoren beide inmiddels tot de Grijze Golf, maar dat was voor de aandachtige lezer al duidelijk; we zijn in 2005 begonnen onze vakanties al caravannend door Europa door te brengen. Toen gebeurde dat nog met de caravan van Hans en Tineke de Jongh. Tijdens een discussie over kamperen, campings enz. (Miriam had haar hele volwassen leven gekampeerd, ik nog nooit en zag er ook helemaal niets in), boden zij ons namelijk hun caravan aan. Zo zou ik ook feitelijk kunnen beoordelen of ik het wel bij het rechte eind had met mijn vooroordelen.

Zo'n aanbod kun je natuurlijk niet afslaan. Miriam, met haar ervaring, stelde voor om naar Scandinavië te gaan (niet zo warm, veel rustiger en zo nog wat meer voordelige verschillen met het zuiden, en met name met Frankrijk) en dat was een bijzonder goed voorstel. Enerzijds was ik meteen van mijn bevooroordeelde mening af, we hadden werkelijk een schitterende vakantie, en anderzijds werd ik gelijk in het diepe gegooid wat het caravan-rijden betreft in een behoorlijk moeilijk gebied (vooral Noorwegen). Vóór ons vertrek was ik overigens wel een dagje op cursus bij de ANWB in Lelystad geweest.

Eind 2006 kochten we een Knaus, die ons in 2007 weer naar Scandinavië bracht en in 2008 naar Frankrijk, Spanje en Portugal. Van beide reizen hoop ik hier verslag uit te brengen. Ook zullen wij zo nu en dan onze mening geven over de dingen die er zo al gebeuren in de naaste en wijde omgeving, voor zover wij overigens vinden dat die wellicht de moeite waard is. We kunnen alleen maar hopen dat onze toekomstige lezers dat dan ook vinden.”

Zoals gezegd, nu, april 2015 (!), is de web site softwarematig en naar uiterlijk vernieuwd. Dat lijkt me een goede aanleiding om ook inhoudelijk weer eens actief te worden; daar heeft het veel te lang behoorlijk aan ontbroken, een val overigens waarin vaker bloggers ten onder gaan. Tot mijn verbijstering kwam ik er bij deze vernieuwingsexercitie achter dat van de in totaal 28 artikelen die de site had, er 25 in 2009 zijn geschreven en 3 in 2010! Daarna? Nada, niente, helemaal niks, tot nu toe althans. Overigens, de "oude" inhoud komt, hier en daar in wat gewijzigde vorm, wel terug....